Elke dinsdag en donderdag van 16.30-17.30 uur organiseert Sport-Z Cultuur@Cruyffcourts Alkmaar op het Cruyff Court in de Daalmeer. Iedereen van 8 tot 16 jaar kan gratis meedoen aan diverse activiteiten. Bijvoorbeeld dans, bootcamp, fotografie en straatvoetbal. Nu het project voortvarend van start is gegaan maken trainers en deelnemers zich op voor de laatste week. Iedereen kan nog t/m donderdag 12 november meedoen, aanmelden is niet nodig.

In de Herfstvakantie opende Nasser el Jackson Cultuur@CruyffCourts met een spectaculaire demonstratie. Veel jongens, maar ook enkele meiden, kwamen hier op af om vervolgens mee te doen aan de clinics straatvoetbal. Maar er waren ook kinderen en jongeren die zich aansloten bij de workshops in dans, fotografie en bootcamp. De fotografie groep is erg gezellig en wordt wekelijks groter. Met enige hulp worden de gekste plaatjes geschoten. De groep neemt telkens anders posities en poses aan, om maar zo grappig mogelijk op de foto te staan. Hilariteit alom als men gezamenlijk de gemaakte plaatjes terugkijkt natuurlijk.

De actieve dansgroep groeide in de eerste week al van 3 naar 12 deelnemers, maar er is altijd plek voor nog meer dansers. Er worden heel veel dansspelletjes gedaan en nieuwe moves aangeleerd en het maakt niet uit hoe goed je het al kan, iedereen kan meedoen. Dit alles onder begeleiding van leuke muziek!

“Een van de deelnemers moest naar huis vanaf de BSO, maar kwam meteen weer terug omdat ze het zo leuk vond!”

Aldus een enthousiaste begeleider

Bij het straatvoetbal zijn vooral veel jongens actief maar ook een enkel meisje staat hier haar mannetje. De kinderen worden het meest enthousiast als de trainer ook meedoet, want het is natuurlijk super om de technieken die hij aanleert ook meteen in de praktijk te zien. Met kleine doeltjes worden er ook partijtjes gespeeld, in de hele buurt hoor je het juichen als er weer eens een doelpunt is gescoord! En wat ligt daar in de andere hoek? Hoedjes, dobbelstenen, er komen wekelijks weer nieuwsgierige kinderen op af. Tot ze horen van de bootcamptrainer wat hier de bedoeling is; opdrukken, burpees, squats, hij weet je wel uit te dagen. Dit vinden ze erg interessant en zo worden heel wat kinderen uitgedaagd om dit ook eens te proberen. Want hoe goed is jouw conditie eigenlijk?

De activiteiten zijn op dinsdag 10 en donderdag 12 november nog te bezoeken op het Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat van 16.30-17.30 uur, voor alle kinderen van 8 t/m 16 jaar. Bekijk hier het programma van Cultuur@CruyffCourts Alkmaar.