Ook in Venlo-Oost vindt er dit jaar Cultuur@CruyffCourts plaats, in de omgeving van Cruyff Court Jeu Sprengers. Het project behelst dat kinderen gedurende acht weken gratis kennis maken met verschillende workshops. Zoals hiphop dansen, rap, tekenen en schilderen, zang en djembé. Na deze acht gratis workshops kunnen de kinderen instromen bij de dans- of zangschool, bij het kunstencentrum of bij een van de zelfstandige creatieve professionals.

In de week van 14 tot en met 18 september gaven wij introductie workshops. Op de basisscholen Groeneveld en Taal & Lent konden de kinderen vast kennismaken. De kinderen kregen de mogelijkheid om te proeven aan de culturele activiteiten. In oktober en november kunnen ze aan acht gratis workshops deelnemen. Maar liefst 38 kinderen (32%) hebben zich ingeschreven.

Drie van de zeven workshops vonden plaats op basisscholen. Maar helaas na de eerste week kwam er een nieuwe coronamaatregel, waarbij alleen de leerkrachten en personeel van hun school mochten betreden en niemand van buitenaf. Meteen aan de slag op zoek naar andere ruimtes. Deze gevonden in Grand café Maagdenberg en scoutinggebouw Manresa. Eerste hindernis overwonnen!

Tweede op komst… Grand café Maagdenberg moest dicht i.v.m. nieuwe coronamaatregel om horeca te sluiten en vorige week derde hindernis…, want het scoutinggebouw moest in ieder geval tot 18 november deuren sluiten.

Deze week gaan we de 5e week in en momenteel opnieuw op zoek naar andere ruimtes om alle 38 aanmeldingen enthousiast te houden, want enthousiast zijn ze! Niet één afmelding vanaf de eerste dag.

Als er verder geen nieuwe maatregelen bijkomen en de horeca weer open mag, zal op zaterdag 12 december het project Cultuur@Cruyffcourts Venlo worden afgerond met een spetterende presentatie. Deze (uiteraard coronaproof!) presentatie vindt plaats bij Grand Café Maagdenberg.

Bekijk hier de pagina van Cultuur@CruyffCourst Venlo-Oost.